fbpx
parteneriat cu agentie de recrutare legitima
Actualizat pe 16/05/2024

Cum găsești agenții de recrutare legitime ale muncitorilor asiatici

Cuprins

Evită agențiile frauduloase. Urmează câțiva pași simpli pentru a găsi agențiile de recrutare a muncitorilor asiatici care sunt legitime, aderă la cele mai înalte standarde etice și juridice și îndeplinesc eficient obiectivele organizației tale. 

Pasul 1: Identifică website-urile a 3-4 agenții de recrutare ale muncitorilor asiatici din zona ta 

Cel mai ușor este să începi cu o căutare online a agențiilor de recrutare a muncitorilor asiatici. În general, firmele de recrutare personal asiatic care prezintă un website al agenției bine întreținut, cu informații transparente și accesibile, indică un nivel înalt de seriozitate și profesionalism. 

De exemplu, website-ul AiRo nu se oprește la prima pagină, ci este împărțit pe categoriile relevante clienților noștri.

Iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le faci în căutările online:

 • Asigură-te că citești paginile de servicii și paginile care prezintă firma. Secțiuni precum Despre noi descriu valorile și viziunea companiei. Echipa noastră și paginile de prezentare a specialiștilor implicați în recrutare te ajută să evaluezi de la distanță specialiștii cu care ai putea lucra.
 • Odată ce ai identificat 3-4 website-uri promițătoare, verifică legitimitatea informațiilor oferite pe cât posibil. De exemplu, e un semn bun dacă poți găsi profiluri reale de LinkedIn ale specialiștilor prezentați pe website.

Cu cât mai multe informații reale și utile obții gratuit, cu atât mai bine.


Pasul 2: Compară nivelul de transparență al fiecărei agenții recrutare forță de muncă 

Compară gradul de transparență al fiecărei firme de recrutare în descrierea interviurilor, procedurilor de recrutare, structura taxelor implicate și termenii contractuali propuși atât angajatorilor, cât și muncitorilor. 

Cele mai bune agenții recrutare oferă pagini detaliate cu metodologia de lucru, portofoliul partenerilor și testimoniale de la muncitorii și companiile cu care lucrează. 

Mențiuni ale conformității agenției cu legislația națională și internațională în materie de muncă și migrație sunt un indicator esențial al legitimității și fiabilității acesteia.


Pasul 3: Creează-ți lista de așteptări pentru firme de recrutare serioase

Stabilirea unui set clar de așteptări de la agenții de recrutare a muncitorilor asiatici este fundamentală în selecția unui partener de încredere. Aceste așteptări ar trebui să cuprindă, dar să nu se limiteze la: 

 • Un interes real pentru obiectivele tale de recrutare;
 • O descriere clară și completă a procesului de recrutare;
 • O listă actualizată și clară de furnizori, mijloace de transport și parteneri de recrutare în țările relevante (de exemplu, AiRo lucrează cu parteneri de recrutare din India);
 • Oferirea serviciilor de consultanță, mediere și alte facilități incluse în serviciul de recrutare;
 • Respectarea strictă a legislației relevante atât la nivel local, cât și internațional;
 • Un grad înalt de transparență în ceea ce privește costurile serviciilor și condițiile contractuale;
 • Ajutor cu obținerea permisului de ședere, vizei de lucru și altor documente necesare;
 • Susținerea muncitorilor recrutați pe întreaga durată a angajării lor; 
 • Soluții și protocoale stabile pentru eventualitatea încheierii contractelor de muncă;
 • Menținerea unei reputații solide, demonstrată prin feedback-ul pozitiv al clienților și al muncitorilor anterior plasați. 

De asemenea, selecția unei agenții recrutare personal asiatic cu o experiență specializată în recrutarea pentru domeniul de activitate al organizației tale este esențială pentru a asigura alinierea optimă între cerințele tale și candidați.


Pasul 4: Creează-ți o listă de întrebări

Înainte de a contacta orice agenție, creează o listă detaliată de întrebări care să-ți permită să evaluezi corect compatibilitatea agenției de recrutare cu nevoile și așteptările organizației tale. 

Iată câteva exemple de întrebări pe care merită să le adresezi la început pentru selecția unei firme de recrutare serioase:

 • Care este structura de taxare pentru serviciul de recrutare?
 • Ce alte servicii sunt incluse în oferta de recrutare și pentru cât timp (de exemplu, mediere între angajat și angajator pentru primele 6 luni sau un an)?
 • Care sunt serviciile conexe recrutării, la alegerea ta, care vin cu un cost suplimentar celui de recrutare?
 • Care sunt mecanismele de verificare a competențelor și experienței candidaților?
 • Ce presupune susținerea oferită muncitorilor pe parcursul angajării?
 • Care sunt modalitățile de gestionare a conflictelor?
 • Care este experiența specifică a agenției în domeniul de interes al companiei tale?
 • Cât durează, în mare, procesul de recrutare?
 • Care sunt procedurile pentru situații în care candidații nu îndeplinesc așteptările tale?
 • Ce nivel de asistență oferă agenția în procesul de obținere a vizelor și a altor documente legale? 

Adaugă acestei liste orice întrebare care ține strict de domeniul tău de activitate și de nevoile tale de recrutare. 

Astfel de întrebări nu doar că vor clarifica aspectele cruciale ale colaborării, dar vor și evidenția nivelul de transparență și profesionalism al agenției.


Pasul 5: Contactează mai multe firme de recrutare personal

După ce ai definitivat lista de întrebări, contactează direct agenții de recrutare care s-au evidențiat în căutarea ta sau pe care ți le-au recomandat partenerii tăi pentru că este important să poți compara mai multe oferte și abordări. Iată câteva aspecte importante:

 • Discuțiile telefonice, întâlnirile pe platforme tip Zoom sau Google Meets și chiar întâlnirile față în față sunt mult mai utile în acest caz decât conversațiile prin email sau chat.
 • Nu te teme să discuți în amănunt detaliile potențialei colaborări. Aceste interacțiuni îți vor permite să observi cât de bine se aliniază agenția la specificul companiei tale. 
 • Este vital să ai încredere în capacitatea agenției de a îndeplini cerințele specifice ale afacerii tale, aceasta fiind o investiție considerabilă și de lungă durată. 

De aceea, nu îți recomandăm să alegi în fiecare caz oferta cea mai ieftină. În schimb, găsește cea mai eficientă și de încredere echipă de specialiști.


Pasul 6: Identifică punctele forte și potențialele pericole

În această etapă, este important să analizezi informațiile colectate și să identifici atât punctele forte ale fiecărei firme de recrutare personal, cât și potențialele riscuri sau neajunsuri. 

Acest proces implică o bună cunoaștere a valorilor și obiectivelor companiei tale, pentru a putea identifica agențiile care se aliniază cel mai bine cu acestea. 

Punctele forte se identifică ușor: agenția îndeplinește sau chiar depășește majoritatea așteptărilor tale. 

Pe de altă parte, potențialele riscuri pot fi reprezentate de: 

 • Taxe ascunse sau neașteptate;
 • Lipsa susținerii pentru muncitori după plasarea la locul de muncă;
 • Contracte neclare sau nedrepte pentru tine sau pentru muncitori;
 • Lipsa identificării corecte a profilului angajatului;
 • Nerespectarea termenelor și a angajamentelor;
 • Comunicare deficitară sau răspunsuri întârziate la întrebările tale;
 • Lipsa unor măsuri de verificare a background-ului muncitorilor;
 • Nerespectarea legislației muncii și a standardelor etice;
 • Recenzii negative consistente din partea altor companii sau muncitori.

Pasul 7: Alege conform obiectivelor tale

Momentul deciziei finale trebuie să fie ghidat de:

 1. Obiectivele și necesitățile de recrutare specifice ale companiei tale. 
 2. Sentimentul de încredere pe care ți l-a lăsat una dintre agenții. 

Este esențial să cântărești cu atenție toate informațiile colectate, inclusiv nivelul de specializare al unei agenții recrutare forță de muncă, diversitatea și calitatea serviciilor oferite și gradul de susținere înainte, în timpul și după angajarea noilor recruți.


Exemplu: Cum alegi cea mai bună opțiune dintre multiplele agenții recrutare București?

Pentru selectarea unei agenții de recrutare într-o piață competitivă și diversificată, cum este cea din București, procesul necesită o abordare strategică și bine structurată: 

 1. Începe prin a defini clar cerințele specifice ale rolurilor pentru care cauți candidați, inclusiv competențele tehnice și soft skills
 2. Caută agenții recrutare personal asiatic din București pe motoarele de căutare sau cere o recomandare cunoștințelor în care ai încredere. 
 3. Continuă cu identificarea agențiilor de recrutare care demonstrează o înțelegere aprofundată a necesităților de recrutare în domeniului de activitate specific companiei tale.
 4. Analizează feedback-ul și recenziile clienților lor anteriori pentru a obține o perspectivă asupra eficacității și profesionalismului lor. 
 5. Nu în ultimul rând, organizează apeluri telefonice sau întâlniri față în față sau virtuale pentru a discuta direct cu reprezentanții agențiilor și a te asigura că există o compatibilitate culturală și etică între aceștia și organizația ta.

Alegerea agenției de recrutare potrivite este o decizie care influențează direct succesul și creșterea organizației tale. Ia în considerare toți pașii și factorii relevanți menționați, pentru a identifica partenerul de recrutare care nu numai că va îndeplini cerințele tale imediate, dar va contribui și la realizarea obiectivelor pe termen lung.